In maart 2023 gaf ik de laatste Masterclass IoPT van 5 x 1 dag. Ik heb besloten te stoppen met het organiseren en geven van deze Masterclasses – niet zo zeer vanwege mijn leeftijd, maar mijn lijf sprak en ik heb geluisterd. Ik geef nog wel (en graag!) gastlessen en lezingen over dit onderwerp. En ik schrijf zoveel ik kan.

De Masterclass IoPT gaat door!
Dank zij mijn geweldige collega Sylvia Monten gaat de Masterclass gewoon door. Sylvia is op dezelfde manier en door dezelfde mensen opgeleid als ik, ze heeft een schat aan ervaring en we hebben nauw samengewerkt. Daardoor heb ik vertrouwen in de voortgang en weet ik dat proces, inhoud en kwaliteit gehandhaaft blijft. Zij gaat de Masterclass IoPT vanaf november 2023 organiseren, speciaal voor senior practitioner- en mastercoaches, counselers en andere professionele begeleiders, die in hun praktijk trauma beter willen herkennen en begrijpen. Dat kan in deze introductie van IoPT theorie en praktijk. In deze Masterclass krijg je een diep begrip van traumatisering en trauma, en maak je kennis met de praktijk van IoPT opstellingen en wat je zoal kunt tegenkomen.
Niemand kan het trauma van een ander helen, we kunnen alleen onze eigen scherven lijmen. Dat vergt een bijzondere houding van de begeleider en een andere aanpak. Je leert iemands traumabiografie en diens psychische fragmentatie herkennen en begrijpen, zodat je je cliƫnt verder kunt helpen bij het hervinden van veiligheid en vertrouwen. Deze Masterclass is en blijft een intensieve introductie om te ervaren wat hierbij komt kijken.

Klink hier voor meer informatie, programma en data.