Wat is IoPT?
Identity-oriented Psychotrauma Therapie (IoPT) is breed gefundeerd in traumatheorie en is ontwikkeld door prof.dr. Franz Ruppert. IoPT is een behulpzame opstellingsmethode die je gezonde kern verbindt met delen die je wilt ontwikkelen. IoPT is effectief voor het herkennen van de realiteit, het hervinden en herstellen van veiligheid, vertrouwen, verbondenheid, intimiteit, afgesplitste identiteit, autonomie en zingeving.
Trauma is te vergelijken met het breken van een mooie schaal. Op het moment dat we ‘breken’  (freeze & fragment), schieten de scherven alle kanten op en raken we stukken kwijt. IoPT opstellingen helpen ons om de scherven weer op te pakken. Het lijmwerk moeten we zelf doen en dat kunnen we ook. Hoe mooi is dan het resultaat!
Franz Ruppert zegt: “de waarheid heelt de waan.” Door je gewonde Zelf te ontmoeten en in te sluiten, krijgt je overlevingsZelf minder invloed en wordt je gezonde Zelf sterker.
De IoPT resonantie kan worden afgewisseld met coaching. In de periode tussen IoPT resonanties vinden mensen het prettig om hun gedachten te scherpen, woorden en betekenis te geven aan de ervaringen die ze in de IoPT resonantie hebben opgedaan. Daarnaast helpt de coaching om triggers en getriggerde emoties beter te begrijpen en er meer regie over te krijgen.

Hier lees je meer over IoPT en resonantie:
Wat is IoPT
– Prenataal trauma en IoPT
IoPT kan worden toegepast in een groep of individueel. Wil je weten waar je terecht kunt? Klik op Praktijk.