Schrijven en spreken

Ik schrijf artikelen en boeken; over het wezen van trauma, over traumabegeleiding en hoe de gefragmenteerde psyche ons in de weg kan zitten en hoe we ons weer heel kunnen voelen. Ik heb hiervoor opleidingen gevolgd in Nederland (2014), Londen (2015), Oslo (2017) en in München (2016, 2017, 2019) bij Franz Ruppert zelf. 
Verder geef ik lezingen en treed ik op als gastdocent bij verschillende opleidingen.

Ik heb altijd met mensen gewerkt en breng een rijke ervaring in, als gediplomeerd Verpleegkundige en de laatste 25 jaar als mastercoach/counseler. In 2003 heb ik de Alba-academie opgericht, waar nog steeds vele professionele coaches en counselers worden opgeleid in internationaal erkende opleidingen. Ook heb ik enkele boeken geschreven over begeleidingskunde (coaching) en tegenwoordig schrijf ik over vroegkinderlijk trauma, de volwassen gevolgen daarvan en de begeleiding naar herstel. Ik vind het fijn om professionals via mijn boeken en artikelen te helpen anderen te helpen. 

Met @ienvanderpol twitter ik over zaken die mij raken: over Inclusive Leadership en Inclusive Care: mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel welzijn. Ook op LinkedIn kun je me vinden.