Schrijven, spreken en verzamelen

Nu ik gepensioneerd ben, schrijf ik artikelen en boeken over het wezen van trauma, over traumabegeleiding, hoe de gefragmenteerde psyche ons in de weg kan zitten en hoe we ons weer heel kunnen voelen. Ik heb hiervoor opleidingen gevolgd in Nederland (2014), Londen (2015), Oslo (2017) en in München (2016, 2017, 2019) bij prof. dr. Franz Ruppert zelf. 
Hierover geef ik lezingen en treed ik graag op als gastdocent.

Ik heb altijd met mensen gewerkt, als gediplomeerd Verpleegkundige en de laatste 25 jaar als mastercoach/counseler. In 2003 heb ik de Alba-academie opgericht, waar nog steeds vele professionele coaches en counselers worden opgeleid in internationaal erkende opleidingen. Ook heb ik enkele boeken geschreven over begeleidingskunde (coaching) en  over vroegkinderlijk trauma, de volwassen gevolgen daarvan en mogelijke begeleiding naar herstel. Ik vind het fijn om professionals via mijn boeken en artikelen te helpen om anderen te helpen. 

Vrouwelijke meesters
Ik verzamel graag schilderijen van vrouwelijke meesters uit de 19e en begin 20e eeuw. Hier gaat een fascinerende wereld voor mij open, die ik met plezier ontdek en ik wil deze (meestal vergeten) vrouwen en hun werk graag in het licht zetten via een online galerie.

Via @ienvanderpol twitter ik over zaken die mij raken: over Inclusive Life en Inclusive Care: mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel welzijn. Ook op LinkedIn kun je me vinden; op facebook iets minder vaak.