Traumadeskundige

Ik schrijf artikelen en boeken; over het wezen van trauma, over traumabegeleiding en hoe de gefragmenteerde psyche ons in de weg kan zitten en hoe we ons weer heel kunnen voelen. Ik heb hiervoor opleidingen gevolgd in Nederland (2014), Londen (2015), Oslo (2017) en in München (2016, 2017, 2019) bij Franz Ruppert zelf. 
Verder geef ik lezingen en treed ik op als gastdocent bij verschillende opleidingen.

Ik heb altijd met mensen gewerkt en breng een rijke ervaring in,  als gediplomeerd Verpleegkundige en de laatste 25 jaar als mastercoach/counseler. In 2003 heb ik de Alba-academie opgericht, waar nog steeds vele erkende coaches en counselers worden opgeleid. Ook heb ik enkele boeken geschreven over de begeleidingskunde (coaching) en tegenwoordig schrijf ik over vroegkinderlijk trauma, de volwassen gevolgen daarvan en de mogelijkheden voor herstel. Ik vind het fijn om mensen via IoPT en mijn boeken en artikelen op weg te helpen naar heling, naar zichzelf. Vaak gaat het om het hervinden van identiteit (wie ben ik) en autonomie (wat wil ik).

Met @ienvanderpol twitter ik over zaken die mij raken: over Inclusive Leadership en Inclusive Care: mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel welzijn. Ook op LinkedIn kun je me vinden.