Voor 2020 werkte ik met IoPT in de traumabegeleiding, hoe we onze gefragmenteerde psyche weer kunnen helen. Ik had hiervoor opleidingen gevolgd in Nederland, Londen, Oslo en in München bij prof. dr. Franz Ruppert zelf. Hoewel mijn praktijk is gesloten, geef ik wel lezingen en masterclasses (trainingen).
Ik ben geboren in Amsterdam op 4 april 1950. Ik heb altijd met mensen gewerkt, eerst als gediplomeerd Verpleegkundige en daarna als mastercoach/counseler. In 2003 heb ik de Alba-academie opgericht, waar nog steeds vele professionele coaches en counselers worden opgeleid in internationaal erkende opleidingen. In november 2020 heb ik de Alba-academie verkocht aan de huidige directeur, Suzanne Smeenge.
Ook heb ik enkele boeken en artikelen geschreven over begeleidingskunde (coaching) en over vroegkinderlijk trauma. Ik vind het fijn om professionals via mijn boeken en artikelen te helpen om anderen te helpen. 

Schilderen
Nu ik gepensioneerd ben op mijn 70e, heb ik het schilderen met olieverf weer opgepakt, zie ‘Art for Charity‘ in de menubalk. 

Vrouwelijke meesters
Ik verzamel graag schilderijen van ‘vergeten’ vrouwelijke meesters uit de 19e en begin 20e eeuw. Hier gaat een fascinerende wereld voor mij open, die ik met plezier ontdek en ik wil deze vrouwen en hun werk graag in het licht zetten via mijn Fem Art Collection.

Via @ienvanderpol twitter ik over zaken die mij raken. Ook op LinkedIn kun je me vinden; op facebook iets minder vaak.